zorg jij goed voor jezelf?

Onze begeleiding is op een eeuwenoude filosofische gedachte gebaseerd: zelfzorg. Sta je af en toe stil bij wat je doet? Sta je achter de keuzes die je maakt? Hoe ga je om met grenzen, keuzes, met loyaliteit en verantwoordelijkheid? Wat is jouw plek, thuis of op het werk en hoe neem je die in? Hoe toon je leiderschap? Laat jij je zien? Durf je je stem te laten horen?

In onze begeleiding zoomen we niet ééndimensionaal in op ‘prestatie’, ‘succesvol gedrag’ of probleem. We kijken naar de mens als geheel (ken jij jezelf in denken, voelen en doen) en begeleiden vanuit een open houding. Vragend, vanuit niet-weten (socratisch coachen). 

Onderzoekend naar jezelf kijken, reflecteren, en soms een oefening, laten je anders leven. 

werkmetLef helpt met analyseren, (her)interpreteren en evalueren van ervaringen, gevoelens, gedachten, bedoelingen en gedrag. 

We begeleiden op zelfbewustzijn, zelfdenken en zingeving. 

Ik ben nog niet zover dat ik mijzelf ken, en het lijkt me belachelijk iets buiten jezelf te gaan onderzoeken zolang je dáár geen kennis over hebt.
Socrates

wat levert deze begeleiding op? 

Een zelfbewustere houding, zelftstandiger denken en voelen in relatie tot anderen en daardoor meer zelfvertrouwen. Acceptatie van hoe zaken kunnen gaan. Steviger in de schoenen, en daardoor krachtiger in handelen en opener in relatie tot anderen. Een doorleefde houding van betekenisgeving en innerlijke vrijheid. Bewust gedrag.

Onze begeleiding is concreet, aansluitend bij de praktijk van elke dag. Wezenlijk en dus duurzaam, gericht op leven en samenleven.


Je kunt twee dingen doen: je kunt je gezonde verstand een zwiep geven als je je verwondert en je kunt, als je gezonde verstand is overwoekerd met malle ambities, waanideeën, vooroordelen en dat soort zaken, die er achteraf weer netjes af poeren.
René Gude, voormalig Denker des Vaderlands (1957-2015)

illustratie: Diana Vermetten – bijdrage Zin in Kunst, La Scuola

Logobalk werkmetLef zonder tekst