Ria Pool portret eigen werkmetLef
Mijn vragen maken wijsheid los.

Sinds 2006 begeleidt Ria als socratisch coach mensen op loopbaan- en levensvragen. Of het nu gaat om jobcoaching, begeleiden bij re-integratie, studie/werk- en privéthema’s of levensvragen. In dit grote pallet kunnen vragen ontstaan je belemmeren je dagelijkse doen en laten. Ria weet door betrokken begeleiding mensen te raken en in beweging te krijgen. Er ontstaat perspectief.

Ria ziet zichzelf als een vroedvrouw. Haar vragen maken wijsheid los die ieder mens in zich draagt. Dankzij deze socratische begeleiding ga je als beeldhouwer aan de slag. Dat betekent bikken, schuren en polijsten om je eigen vorm en stem te vinden. Daardoor groeien zelfbewustzijn, zelfkennis en zelfvertrouwen. Er ontstaat handelingsperspectief.

Ik geloof in het verlangen van mensen om richting te geven aan zijn of haar leven. Ik zoek vragenderwijs mee vanuit het vertrouwen dat elk mens zijn eigen antwoorden ontdekt en daarmee zijn handelen vormgeeft. Alleen door ons handelen kunnen we mens zijn onder de mensen, kunnen we samen zorgdragen voor de wereld in al haar complexiteit.
(vrij naar Hannah Arendt)

Ria werkt ook als vrijgevestigd geestelijk verzorger. Mensen komen in haar eigen praktijkruimte of bellen. In Hattem gaat ze thuis op bezoek. Ze werkt ook parttime in instellingen, o.a. in de ouderenzorg. Troost en nabijheid gaan van hart tot hart en zijn onbetaalbaar.

Ria is sinds 2009 zakelijk leider van La Scuola, academie voor levenskunst. Een vrijplaats voor praktische filosofie. Praktische filosofie komt tegemoet aan de toenemende behoefte in onze samenleving aan duiding en denkkaders. Vertrouwde levensbeschouwelijke oriëntaties zijn weggevallen. Mensen worden uitgedaagd zelf woorden te geven aan zingeving en menswording. La Scuola biedt al meer dan 10 jaar vrije ruimte waar alles gezegd en besproken kan worden.

Ria was senior-communicatieadviseur, leidinggevende, docent en directeur van een marketingcommunicatie-afdeling. Deze ervaringen mét de opleidingen in begeleidingskunde (coaching/counseling), communicatie, filosofie, theologie en humanistiek zorgen voor een breed en rijk beroepsprofiel.

Aan de Internationale School voor Wijsbegeerte, Leusden, volgde ze de beroepsopleidingen Visieontwikkeling in organisaties (socratisch begeleiden; Jos Kessels), Filosoferen met kinderen en jongeren, diverse summerschools en bij Bolten Training (Hans Bolten en Krystof van Rossem) de opleiding tot socratisch gespreksleider.

Aan de Academie Integrale Menswetenschappen (Zeist) volgde ze de opleiding Integrale Verlies- en rouwbegeleiding.

Eerder rondde Ria haar Theologie-opleiding (geestelijk verzorger) af, waarna ze een post-hbo-opleiding tot coach (Master Organisatie Coach deel 1) volgde. Aanvullende opleidingen zijn NLP, systemisch therapeut en opleiding tot trainer.

Al deze ervaringen maken mij veelzijdig. Ik kan me snel in de ander verplaatsen. Ik ben analytisch, betrokken en doortastend. Dankzij mijn brede ontwikkeling ben ik in staat om mensen te begeleiden op competenties, bij loopbaanvragen en tijdens hun re-integratie alswel op leiderschapsvragen, levensvragen, bijvoorbeeld ervaringen van verlies en rouw.

Logobalk werkmetLef zonder tekst