welkom

 
 

'Jongens porren met stokken in mij, een knotwilg buigt zich over mij./ Ik stroom niet, ik ben modderig en zit vol met stekelbaarsjes, waterspinnen,/ fluitekruid woekert langs mijn oevers./ Hoe ben ik een sloot geworden?/ Ik was een man, fier en onvervaard./ Er sloop verval in mij, ik trok krom, raakte met mijn neus de grond,/ verloor mijn neus en werd een sloot./ Niemand had het in de gaten./ Tot iemand tegen mij zei: 'Meneer, weet u wel dat u een sloot bent,/ onderhevig aan de regels en voorschriften van het waterschap?'/ Hij hield mij een spiegel voor.'

'Sloot' uit de bundel ‘Glas tussen ons’, Toon Tellegen


Op de vraag ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, wat doe ik?’ kunnen boeken geen antwoord geven. Het enige antwoord dat aansluit en werkelijk past, is het antwoord van de persoon van wie die vraag is. Persoonlijke wijsheid in plaats van boekenkennis.

We sporen aan tot onderzoek, tot reflectie. Mensen komen bij werkmetLef met hoofd en hart vol gedachten. Ze voelen zich verward, maken een transitie door en willen helderheid. Ze willen de gedachtenknoop ontwarren en verlangen naar anders denken, doen en beleven.


Wat betekent dit voor jou?
Vanuit niet-weten begeleiden wij jouw zoeken. Jij blijft aan zet, want het gaat ons om persoonlijk leiderschap. Door stil te staan wat jou wérkelijk bezig houdt, zorg je voor jezelf. Je neemt jezelf serieus. Je geeft betekenis aan wat er gebeurt en past dat in in het groter geheel van jouw leven.

Wij bieden vrije ruimte: alles mag gezegd en gedacht worden. Verwacht van ons geen moreel oordeel, maar meedenken: Kloppen de gedachten? Wat zijn de consequenties van die gedachten? Beperken ze je en zo ja, hoe kan het anders? Kun jij een tijdje zonder antwoord leven?


Opdrachtgevers en klanten waarderen de gekozen aanpak. Het is concreet, gericht op het dagelijks leven én duurzaam. Niet vanuit een methode, literatuur of modellen, of sturend vanuit een diagnose (wie weet wat voor jouw leven goed is?), maar vertrouwend op wat mensen zelf in huis hebben: een eigen antwoord op de situatie. Mensen komen niet bij werkmetLef omdat ze ‘moeten’ veranderen, maar omdat ze dat willen. Mensen willen hun leven leven met spelregels waar ze zelf in geloven.


‘In onze samenleving zijn we erg bezig met antwoorden, met problemen die moeten worden opgelost, met zaken onder controle krijgen. Maar soms gaat het juist om de vragen, zonder duidelijke antwoorden.’ Claartje Kruijff, Volkskrant 15.10.18


Wij werken op Landgoed Craeyenburch in Nootdorp. De gesprekken vinden plaats in onze praktijkruimte, maar ook daarbuiten, al wandelend over het landgoed of langs de tuinderijen en door het Delftse Hout.


tot ziens?

Erik en Ria Pool Meeuwsen


‘Vrijheid van angst’ zou een samenvatting van de hele filosofie van de mensheid kunnen zijn.

Dag Hammarskjöld 

Zorg jij goed voor jezelf?