welkom

 
 

Er is nog zomer en genoeg 

wat zou het loodzwaar 

tillen zijn wat een gezwoeg 

als iedereen niet iedereen terwille 

was als iedereen niet iedereen 

op handen droeg.

Judith Herzberg


Op de vragen ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, wat doe ik?’, ‘waarom overkomt mij dit?’ of ‘hoe moet ik verder?’ kunnen boeken geen antwoord geven. Het enige antwoord dat aansluit en werkelijk past, is het antwoord van de persoon die de vraag stelt.


werkmetLef begeleidt 1-op-1 werk- en levensvragen volgens de socratische methode. Wij geloven dat elk mens antwoord kan geven op de vragen die het leven stelt. We vertrouwen op de denkkracht van ieder mens. Daarom begeleiden wij vanuit een socratische, lees niet-wetende vragende houding, aansluitend bij jouw ervaring vanuit het vertrouwen dat je zelf tot een antwoord komt.

Wij bieden vrije ruimte: alles mag gezegd en gedacht worden. Ons gaat het niet om de inhoud van je denken, daarin is een mens vrij. Hóe je denkt, dat bekijken we samen. Want dat kan je in de weg zitten, de vorm. Wij denken mee. Kloppen de gedachten? Is er een vooronderstelling, een aanname? Wat zijn de consequenties? Beperken of versterken de gedachten jou? Is dit wie je wilt zijn? Het gaat ons om het samenvallen van denken, voelen en doen. Onze vragen genereren rust.


Opdrachtgevers en klanten waarderen de gekozen aanpak. Het is concreet, gericht op het dagelijks leven én duurzaam. Niet ‘de methode’ is leidend, niet de norm ‘zoals het hoort’, maar de wijsheid die mensen bij zichzelf opdiepen door zelfonderzoek. Dát beklijft - en geeft handelingsperspectief.


Wij werken op Landgoed Craeyenburch in Nootdorp. De gesprekken vinden plaats in onze praktijkruimte, maar ook daarbuiten, al wandelend over het landgoed of langs de tuinderijen.


tot ziens?

Erik en Ria Pool Meeuwsen


Geef me de moed om alles te accepteren wat niet in mijn vermogen ligt, de energie om alles te veranderen wat wel in mijn vermogen ligt, en de wijsheid om tussen die twee te onderscheiden.' Epictetus 

voor loopbaan- en levensvragen