welkom

 
 

Je kunt twee dingen doen met filosofie: je kunt je gezonde verstand een zwiep geven als je je verwondert en je kunt, als je gezonde verstand is overwoekerd met malle ambities, waanideeën, vooroordelen en dat soort zaken, die er achteraf weer netjes af poeren.

René Gude, voormalig Denker des Vaderlands (1957-2015)


Op de vraag ‘wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, wat doe ik?’ kunnen boeken geen antwoord geven. Het enige antwoord dat aansluit en werkelijk past, is het antwoord van de persoon die de vraag stelt. Tijd voor zelfonderzoek?

Wij geloven dat elk mens antwoord kan geven op de vragen die het leven hem of haar stelt. Wij vertrouwen op de denkkracht van ieder mens. Daarom begeleiden wij vanuit een socratische, lees niet-wetende houding.
Wij bieden vrije ruimte: alles mag gezegd en gedacht worden. Verwacht van ons geen moreel oordeel, maar meedenken: kloppen die gedachten? Wat zijn de consequenties? Beperken ze of versterken ze? Is dit wie je wilt zijn? Onze vragen brengen antwoorden.


Opdrachtgevers en klanten waarderen de gekozen aanpak. Het is concreet, gericht op het dagelijks leven én duurzaam. Niet ‘de methode’ is leidend, niet de norm ‘zoals het hoort’, maar de wijsheid die mensen bij zichzelf opdiepen door zelfonderzoek. Dát beklijft - en geeft handelingsperspectief.


Wij werken op Landgoed Craeyenburch in Nootdorp. De gesprekken vinden plaats in onze praktijkruimte, maar ook daarbuiten, al wandelend over het landgoed of langs de tuinderijen.


tot ziens?

Erik en Ria Pool Meeuwsen


‘Vrijheid van angst’ zou een samenvatting van de hele filosofie van de mensheid kunnen zijn.

Dag Hammarskjöld 

voor loopbaan- en levensvragen